Kemikalierester i vår mat ökar

Varje år presenterar Europeiska myndigheten för livsmedelssäkerhet (EFSA) en analysrapport av bekämpningsmedelsrester i livsmedel från samtliga EU länder samt Island och Norge.
EFSA:s rapport visar att mängden bekämpningsmedelsrester i vår mat ökar och det finns  flera anledningar till oro över dess effekter.Vi vet att kombinationer av kemikalier kan ha en betydligt högre giftverkan tillsammans än var och en för sig. På grund av de stora kunskapsluckor som finns kring kombinationseffekter bör en mycket större försiktighet tas än vad som görs idag.
Bekämpningsmedel kan vara skadliga för människor, i synnerhet för dem som använder medlen i arbetet, men även för dem som blir utsatta för låga nivåer underlång tid. Foster och barn är mer utsatta, inte minst för hormonstörande bekämpningsmedel.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s