Hur kan vi glömma så fort?

Vi har så mycket att lära av historien. Såhär skriver Jonas Gardell i gårdagens Expressen om valet av SD:s Björn Söder till andre vice talman i riksdagen igår.

”En man som jämfört homosexualitet med pedofili och att ha sex med djur, som kallat islam för det största hotet mot västerlandet och försvarat diskriminering mot romer ska alltså inneha ett av de högsta ämbetena i riket och utgöra en viktig symbol för den svenska demokratin.

En lika skrämmande som frustrerande utveckling. Särskilt som det inte verkar bita hur man än försöka angripa denna svulst av fascism och främlingsfientlighet som nu växer alltmer accelererat i det svenska samhället.

Att ta debatten hjälper inte, att inte ta debatten hjälper inte, svulsten verkar dessutom fullkomligt immun mot politiska skandaler som skulle få vilket annat parti som helst att rasa ihop.

Det jag emellertid har svårast att förstå är alla människor som säger att denna utveckling mot det intoleranta och fördomsfulla är något ”osvenskt”. Alla dessa utrop om att ”Jag känner inte igen mitt land!”

Herregud, det rasbiologiska institutet var en svensk uppfinning som mer eller mindre kopierades av de tyska nazisterna!

Det J med vilket judarnas pass stämplades i Nazityskland tillkom på svensk begäran för att man skulle ha lättare att identifiera de judar som försökte ta sig in i landet!

I Sverige tvångssteriliserades tusentals och åter tusentals människor mot sin vilja för att vi i den sociala ingenjörskonstens namn skulle framavla en så stark och livsduglig ”svensk” ras som möjligt!

Så sent som för några månader sedan nekades en romsk kvinna ens att äta frukost på Sheraton hotel och det avslöjades att den svenska polisen ända tills alldeles nyligen fört register över romer.

Homosexualitet var förbjudet i Sverige fram till 1944 och det är bara några år sedan som de sista apartheidlagarna avskaffades i Sverige och samkönade äktenskaps tilläts.

Vilket Sverige är det ni inte känner igen?

Det är ju snarare toleransens och mångfaldens Sverige som är nyfödd och skör.”

Här är en länk till hela Gardells text http://www.expressen.se/kultur/vilket-sverige-ar-det-ni-inte-kanner-igen/

Här är också en länk till Sveriges radios dokumentär om Rasbiologiska institutet. http://t.sr.se/NzGCs1 Mer aktuellt än någonsin! Vi får inte glömma och vi måste lära oss av historien. Det är en skrämmande utveckling vi ser i Sverige idag och än mer skrämmande är att dessa vindar blåser när så många människor flyr från fruktansvärda förhållanden. Jag förstår det inte!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s